KOCAELİ / İZMİT - Cahit Elginkan Anadolu Lisesi

Şbt

İlçe Milli Eğitim müdürümüz sayın İhsan ÖZKAN, şube müdürümüz sayın Çiğdem AYANOĞLU'nun katılımıyla geleneksel 14 Şubat Kitap Değiş Tokuş Günü etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Ock

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı I. Dönem Sonu Ağırlıklı Ortalamalarına göre 1. Olan Öğrencimizlerimiz;

9/A sınıfında Elif Iraz SEVER

10/D sınıfından Zeynep ÖZEKLİ

11/D Lal Tuana ÇELEBİ

12/C Nezife Berfin ÇELEBİ Adlı öğrencilerimiz olmuştur. Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü İZMİT’İN OKUYAN ÇOCUKLARI/ Kitaplarla Dolu Bir Serüven projesi kapsamında Kocaeli 13. Kitap Fuarının fuar boyunca İzmit’in değerli öğretmen ve öğrenci yazarlarını bizlerle buluşturmuştu. Okulumuzun Kitap Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri fuar boyunca İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü standında müdürlüğümüz adına ev sahipliği yapmıştı.

İzmit İlçe Müdürümüz Sayın İhsan ÖZKAN, Şube Müdürlerimiz Sayın Çiğdem AYANOĞLU, Sayın Fatih BİLİCİ, Okul müdürümüz Atilla DEMİR, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Öğretmeni Şenay TURAN HAMZAÇEBİ, okulumuz Edebiyat Öğretmeni Hatice TOPÇU'nun katılımıyla okulumuz Kitap Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerini ağırladı.

Sayın İhsan ÖZKAN okul müdürümüz ve öğretmenimize başarı belgesi öğrencilerimize teşekkür belgesi ve kitap takdim edip, sohbet etti.

2024-MSÜ BAŞVURULARI BAŞLADI

Başlangıç Tarihi :03.01.2024 10:00

Bitiş Tarihi :30.01.2024 23:59

Sınav Ücreti:295 TL Ödeme Yerleri:Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

SINAV BAŞVURU ADRESİ : https://ais.osym.gov.tr/

Ara

12. sınıf öğrencilerimize vermiş olduğumuz "Yurtdışı Eğitim Olanakları" konulu seminerimiz 21.12.2023 tarihinde konferans salonumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin ilgi ile dinlediği ve sorularıyla katıldığı seminerimizi Eğitim Danışmanı Filiz BARIK verdi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi ve öğrencileri okulumuzda bir tanıtım etkinliği ardından müzik dinletisi yaptılar.

Etkinliği düzenleyen : Dr. Öğr. Üy. Kenan Serhat İNCE

ORKESTRA:

Dr. Öğr. Üy. Kenan Serhat İNCE

Öğr. Gör. Nurten YILMAZ - Ritim

Sara KURŞUN -  Ritim

Arş. Gör. Gökhan ÇAYLAK - Şehrud

Öğr. Gör. Metin EFE - Kabak Kemane

Öğr. Gör. Ömer Faruk KACAR - Tambura

Yusuf BAĞCIER - Divan

İrem ÖZYURT - CURA

Ara

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü SİBERAY Programı çerçevesinde okulumuzda 9.sınıf öğrencilerimize Siber Güvenlik, Siber Suçlar, Güvenli İnternet ve Teknoloji Bağımlılığı konularını içeren 2 oturumluk seminerler düzenledi. Seminerde emeği geçen Güven Bey ve ekibine teşekkür ederiz.

Ara

11/D sınıfından öğrencimiz Ayşenur DOĞAN'ın  Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına yazdığı ve 1. seçilen mektubu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Gezi klübümüz tarafından 11 ve 12.sınıf öğrencilerimiz ile Eskişehir gezisi düzenledik. Anadolu Üniversitesi Kampüs turunun ardından Eskişehir kent turu ile devam eden gezimiz 07.12.2023 günü gerçekleştirildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Önem Projesi ve Kültür Edebiyat Kulübümüzün etkinliği kapsamında tamamını öğrencilerimizin yazıp, tasarlayıp, oynayıp yönettiği iki drama etkinliğimiz 01.12.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda sergilendi. Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğretmenler odasında geçen ilk oyunumuzun ardından emekli olan ve ilk atanma heyecanı yaşayan iki ayrı öğretmenin canlandırıldığı ikinci oyunumuz izleyen öğretmen, öğrenci ve velilerimizden büyük beğeni aldı. Öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Aydili Sanat Derneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, YEDEP ve Kent Konseyi ortak projesi olan Kocaeli Genç Kalemler Şiir Atölyesinin "Şiirinle Sende Katıl Kitapta Yerini Al" etkinliği 29.11.2023 Çarşamba günü okulumuzda gerçekleşti. 33 öğrencimizin kendi şiirleri ile katıldığı atölyede şiir okuyan öğrencilerimize kitap hediye edildi.

Ara

İlimizde yapılan ve Üniversitelerin katılarak tanıtım standları açtığı ve mesleklerin tanıtıldığı kariyer etkinliklerinin yapıldığı 2 ayrı fuara 12.sınıf öğrencilerimiz ile katılım sağladık.

Kas

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencilerimizin söz varlığını ve düşünce dünyasını zenginleştirmeyi, buna bağlı olarak da dilimizi iyi kullanmalarını amaçlayan etkinliklerin ilki, "Bilen Oturur" etkinliği okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerince gerçekleştirildi. Sözcüklerin eş anlamlısını bulmaya yönelik etkinlik öğrencilerimizin keyif aldığı öğretici bir uygulama oldu.

Kas

Okulumuz 4 öğretmen ve 6 öğrencisi Erasmus+ Akreditasyon kapsamında öğrenci grup hareketliliğinde Danimarkanın Kopenhag şehrinde bulunan FGU Hovedstaden Okulunda 1 hafta boyunca “ Climate Patch “ projesinde çalışmada bulunacaklardır.