T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Cahit Elginkan Anadolu Lisesi

CUMHURİYETİN GENCİNDEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA MEKTUP

11/D sınıfından öğrencimiz Ayşenur DOĞAN'ın  Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına yazdığı ve 1. seçilen mektubu. Öğrencimizi tebrik ediyoruz. 

29.10.2023

 Sevgili Atam,

Bu yıl bu büyük Cumhuriyetin 100. yılındayız. Sizin liderliğinizde ve milletimizin fedakârlıklarıyla yoğrularak inşa edilen bu büyük Cumhuriyet, azmin, kararlılığın ve sevginin destanıdır. Sizin önderliğiniz ve ileri görüşünüz, milletimizim cesur duruşu ve kahramanlığı sayesinde bu ulus modern ve bağımsız bir devlete dönüştü. Sizi, halkımızı ve silah arkadaşlarınızı tekrar anmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Şu an bu ülkede bağımsız, çağdaş ve özgür bir biçimde yaşayabiliyorsak bunu sizlere borçluyuz.

29 Ekim, sadece bir bayram değil, aynı zamanda sizin, milletimizin ve silah arkadaşlarınızın kanla, canla yazdığı bir destandır. Günümüzde ise bu büyük mirası geliştirmek ve korumak için, hep birlikte çalışıyoruz. Bizler, bu vatanın yarınları olarak, sizin ilke ve inkılaplarınıza uyarak aydınlık yarınları hedefliyoruz. Eğitimde, bilimde, sanatta ve ekonomide daha ileri gitmek, Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her birimiz, bu büyük mirası yaşatmak ve geliştirmek adına sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve her geçen gün ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için uğraşıyoruz. Sizlerin önderliğinde başlayan gelişmeler hala bizim karanlık bir yoldaki meşalemiz olmaya devam ediyor.

Sizlerin ve aziz şehitlerimizin fedakarlıkları, bu büyük milletin bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla yoğrulmuş bir destanın parlak sayfalarında yaşamaya devam ediyor. Sevgili paşam, sizin ve şehitlerimizi sonsuz bir minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetin 100. yılını kutluyorum. Ruhlarınız şad olsun.

Nice yıllara, nice 100 yıllara!

Sevgilerim ve saygılarımla

Ayşenur DOĞAN

                                                                                                           11/D

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 17:26 - Görüntülenme: 156
  Beğen | 11  kişi beğendi