KOCAELİ / İZMİT - Cahit Elginkan Anadolu Lisesi

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma okul törenimiz okul bahçemizde gerçekleştirildi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. Yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kas

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yeni" Okul Aile Birliği" yönetimi ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik.

Ekm

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ya İstiklal ya ölüm” hedefiyle başlattığı Milli Mücadele ışığından doğan Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan uğruna fedakârlıkla mücadele eden silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Elginkan Vakftı tarafından 6.sı düzenlenen Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayına davetli olarak okulumuz adına katılım sağladık. Türkiye Cumhuriyetinin Yüzüncü Yılında Türk Edebiyatı başlığı ile toplanan Kurultay 25-26-27 Ekim tarihleri arasında İstanbulda toplandı.  ECA holding CEO'su Gaye AKÇEN ve Elginkan Vakfı Başkanı Ali ERKÖSE ile de görüşme sağlayan ekibimiz okulumuz adına yapılan davetten dolayı teşekkürlerini sunarak memnuniyetlerini belirttiler.

Ekm

İŞKUR tarafından 12.sınıflarımıza "Kariyer Günleri" kapsamında iş ve mesleğe hazırlık kursları, iş arama becerileri, cv hazırlama, iş görüşmeleri konularında 2 oturum halinde seminer verildi.

Ekm

Erasmus hareketliliği ile ilimiz okullarından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Danimarkalı öğretmenler ve öğrencileri okulumuzda ağırladık. Okul idaresi ve okul aile birliğinin katkılarıyla hazırlanan ikramdan sonra okulumuzu gezdirdik. Robotik kodlama atölyesinde 3B tasarım çalışmalar yaptırdık, ardından okul kütüphanemizde "Sürdürülebilir Hedefler" oyununu oynadık ve spor salonumuzda geçmişten günümüze gelen çocuk oyunlarımızı tanıttık. Emeği geçen öğretmen , öğrenci ve okul aile birliği üyelerimize teşekkür ederiz.

#ERASMUS DAYS 6 days to make Europe shine

Eyl

12.09.2023 Salı günü saat 13:00 da okulumuz 12.sınıf YKS sınav grubu öğrencilerimize motivasyon amacıyla Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser eğitim hastanesinde Hematoloji ve Onkoloji biriminde doktor araştırmacı Betül Ersoy FAZLIOĞLU tarafından sunum yapılacaktır. Yapılacak sunumda katılımcının kendi akademik serüveni ve yurtdışı eğitimi hakkında bilgi verilecektir.

Ağu

Elginkan Vakfı üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyor. Koşulları web sitesinde yayınlanan bursun başvuruları için kazandığınız üniversitenin öğrenci işlerinden işlem yapabilirsiniz.

Ağu

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi 2023 YKS sonuçlarında ilk 10 binde 9 derece gösterdi. Eşit ağırlık puan türünde 3, sözel puan türünde 3, dil puan türünde 3 öğrencimiz dereceye girmiştir. Sayısal puan türünde de ilk 100 binde 17 öğrencimiz başarı göstermiştir . Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ağu

PMYO başvuruları 31 Temmuz-09 Ağustos tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılabilecektir.

Başvuru klavuzu için aşağıdaki linki kullanınız.

Değerli Cahit Elginkan Anadolu Lisesi mezunları,

okulumuz rehberlik servisi üniversite tercihleri süresince sizlere tercih danışmanlığı hizmeti sağlayacaktır. Danışmanlık hizmeti için sınıf öğretmenlerinize başvurarak randevu işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Okulumuzdan alacağınız danışmanlık randevusuna gelmeden önce mutlaka yazının altında bağlantısını paylaştığımız “CEAL TERCİH LİSTESİ” isimli formu doldurarak hazır bir şekilde randevunuza geliniz.

Okulumuzdan alabileceğiniz danışmanlık hizmeti sonrası tercihlerinizi ÖSYM resmi internet adresinden bizzat kendiniz giriş yapacaksınız, söz konusu kayıt işlemi tümüyle adayın sorumluluğundadır. Alacağınız tüm danışmanlıklara karşın mutlaka ÖSYM resmi internet adresinde yayınlanan kontenjanlar klavuzunu bizzat incelemeli ve kontrollerinizi oradan yapmalısınız.

Tercih süresi, 27 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayın.

Haz

Okulumuzun da adını aldığı Elginkan Ailesinin kurucusu olduğu  Elginkan Vakfına ait Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinin tanıtımına katıldık.i 11.sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte katıldığımız etkinlik 08.06.2023 Perşembe günü Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi binasında gerçekleşti. Merkez sorumlularından Adnan ÖZTAŞ ve mesai arkadaşları tarafından karşılanan öğrencilerimize vakfın tanıtımının yapıldığı sunumun ardından Merkezde gerçekleşen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve ailelerinden yetişkinlerle eğitim merkezi hakkında öğrendiklerini paylaşmaları vurgulandı. Etkinlikte emeği geçen merkez sorumlularına ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz 2023 yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdik. Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Yolunuz açık olsun çocuklar !