KOCAELİ / İZMİT - Cahit Elginkan Anadolu Lisesi

May

Şiir; hayallerin, acıların , sevinçlerin, hüznün özlemin dilidir. Bu dildir dünyayı sevdiren, güzelleştiren. Işte bu güzel dili hayalleriyle birleştiren Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ogrencileri üç boyutlu şiir sergisi düzenledi. Hayallerindeki şiirleri şekle büründürerek canlandıran  ve bizlerle paylaşan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu serginin hazırlanmasında rehberlik yapan okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ayşen Erdoğan ve Hatice Topçu'ya da teşekkür ederiz.

Okul sosyal medya hesabımızdan da haberleri takip edebilirsiniz.

May

Öğrencilerimizle keyifli zaman geçirerek ortak iş yapma becerisi geliştirmek, baharın gelişiyle birlikte uçurtma uçurma keyfini ve gökyüzüyle ortak olma duygusu yaşatmak amacıyla birlite uçurtma yaptık ve uçurduk. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizde doğaya karşı duyarlılık geliştirmek amacıyla okul bahçemize öğretmenlerimizin ve okul personelimizin rehberliğinde çiçek ekimi gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve okul personelimize teşekkür ederiz.

May

9.sınıf öğrencilerimize Okul Rehberlik Servisimiz tarafından "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" seminerleri veriliyor.  Seminerlerde teknolojinin yaşamımızdaki yeri, hayatımıza kattığı değerler ve teknolojinin insan yararına kullanımının imkanlarınsan söz edilirken bir bağımlılık türü olan teknoloji bağımlılığı tuzağına düşmemenin olanaklarından da söz ediliyor. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının Türkiye çapında 18.sini düzenlediği "Hişt Hişt, Genç Sait Faik!" Öykü Yarışması'nın sonuçları 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü Darüşşafaka Lisesinde düzenlenen törenle açıklandı. Okulumuz 11- A sınıfından Gün Çınar YÜKSEL, Türk dili ve edebiyatı öğretmenimiz Hatice AYDOĞDU'nun rehberliğiyle katıldığı yarışmada "Resme Gizlenen" adlı öyküsüyle üst seçici kurulun bu yıl ilk defa verdiği özel teşvik ödülünü kazandı. Öğrencimizin öyküsü, Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından bastırılacak kitapta yer alacak. Okulumuzu başarıyla temsil eden ve gururlandıran öğrencimiz Gün Çınar YÜKSEL'i ve danışman öğretmenini tebrik ediyoruz.

Darüşşafaka resmi sitesindeki habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Mrt

Deprem bölgesinden kentimize ve okulumuza nakil gelen öğrencilerimiz başta olmak üzere öğrencilerimizi İzmit Tarih Koridoru gezisine götürdük.

Ara

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği yönetimimiz seçim yolu ile belli oldu.

OAB Başkan Nursen KAZAZ

OAB Üye Meral YILDIZ

OAB Üye Reyhan AKBULUT

OAB Üye Gülay YENİCELİ

OAB Üye Fehime AKAR

OAB yeni yönetimimize başarılar dileriz.

Kas

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER'in katıldığı 99 Yeni Robotik Kodlama Atölyesinin açılış törenine 11 E sınıfı, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Pembe Gül DUMAN ve Müdür Yardımcımız Ahmet AYLANÇ katılmıştır.

Kas

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlendiği KODELİG'22 Robotik Kodlama yarışmasına Çizgi İzleyen Robot kategorisinde yarışmaya katılan ve okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Uğur Kerim Öğretmen, Ali Murat Zorlu'yu ve danışman öğretmenleri Pembe Gül Duman'ı tebrik ederiz.

Ekm

Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Yönergesi kapsamında rehberlik servisimiz tarafından 17.10.2022 tarihinde okulumuz personeline, 20.10.22 perşembe günü öğretmenlerimize "İhmal ve İstismarın Önlenmesi çalışması yapılmıştır.

Haz

Erasmus Akreditasyonu Okul Eğitimi (2020-1-TR01-KA120-SCH-098273) Projemiz ile Berlinde işbaşı gözlem yaptık. Ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu temsil eden hediyeleşmelerimizle Elginkan Vakfını, İzmiti, okulumuzu ve kültürümüzü tanıtmayı hedefledik.

Ziyaret ettiğimiz Rahel-Hirsch-Schule de eğitim öğretim ortamını, yönetimini, iş akışını ve ders işlenişlerini gözlemleme ve bu gözlemleri dönüşte öğretmenlerimize anlatma fırsatımız oldu.

Ev sahibi kurum Rahel-Hirsch-Schule okul müdürü ve personeline teşekkür ederiz.

May

Okul spor salonumuzun dış cephesinde bulunan Atatürk posteri ve Türk Bayrağı yenileme çalışmamız tamamlanmış bulunmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Tüm okul geneli deneme sınavımız 24.05.2022 salı günü saat 09:50de başlayıp 12:20 de sona ermiştir. Öğrencilerimize başarılar diler emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.